החופש הגדול הוא זמן אינסופי שמזמן בתוכו חוסר עשייה לילדים, ולילדים שסובלים דחייה חברתית או קושי ביצירת קשרים חברתיים, הקושי הופך לכפול.
בשנת הלימודים, כשיש שגרה, יש מפגש עם ילדים נוספים בביה"ס, גם אם המפגשים עם ילדים נוספים הם לא הדבר הכי הכי נעים וכיף, זו עדין אינטרקציה כלשהי עבור הילדים, התמודדות ודרכי פעולה.
ילדים שחויים קשיים חברתיים יהיה להם קשה פי כמה ליצור חברויות משמעותיות וארוכות טווח בחופש הגדול שנשמע כל כך כייפי לילדים, בפועל זה יכול להיות לא פחות מאסון לתחושת הילדים שלנו.
במהלך החופש לילדים עוד יותר קשה ליזום, או לשמור על קשר חברתי כי אין להם את הכלים לכך. וככל שהימים עוברים והקייטנות מסתיימות (לאלו שנמצאים) הקשר הולך ומתרחק.
בדידות היא תחושה קשה – לילדים וגם להורים שלהם.
מי מאיתנו כאדם מבוגר לא חווה תחושת בדידות? במיוחד מהעידן של הרשתות החברתיות שאנחנו רואות רגע אחד מחיים של מישהי אחרת וחוות קושי יותר גדול אצלנו.
הבדידות פעמים רבות היא תוצאה של קשיים חברתיים ועשויה להצביע על קושי ברכישת כישורים חברתיים.
איך הדרכת הורים יכולה לסייע בחופש הגדול?
יהיו מדריכות/ יועצות/ מטפלות שיגידו שחופש גדול הוא חופש מהכל ולכן אין טעם להמשיך בהדרכות וטיפולים מכל סוג שהוא.
ואני כמדריכת הורים מוסמכת קרוב לעשור בתחומי אציע לכן.ם, ההורים, הכי להתמיד בתקופה הזו ולייצר כמה שיותר ביטחון לילדים שלכם דווקא בתקופה שיכולה להיות די חשוכה עבורם.
בהדרכת הורים ניתן לקבל כלים על תחושת השייכות, חיזוק הביטחון העצמי, איך נייצר עבור הילד שלכם כישורים חברתיים ונלמד אותו לפתח יחסים.
השיתוף עצמו, שלכם אלי, זו כבר הקלה ומשם אתם מקבלים כלים כדי להתחזק ולפתח התמודדות מול כל קושי שיגיע.